Skip to main content

Emberölés kísérlete miatt indítványoz súlyosabb büntetést az ügyész a marcali késelő ügyében

Írta: Pécsi Fellebbviteli Főügyészség
Megjelent: 2020. november 04. Szerda, 12:01

Ugyesz

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség a másodfokú eljárásban életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete helyett a vádlott emberölés bűntettének kísérletében történő marasztalását indítványozza annak a marcali vádlottnak a büntetőügyében, aki egy verekedés közben két férfit is késsel megsebesített.

 

 

Az eljárás során megállapított tényállás szerint 2019. júliusában a vádlottak – apa és fia – Marcaliban egy presszóban italoztak, közben verekedést provokáltak egy arra járó ismerősükkel, majd az annak segítségére siető sértettekkel. A dulakodás, verekedés során az idősebb vádlott egy szabászkéssel két sértettnek is több vágott, illetve szúrt sérülést okozott. Egyiküknél a védekezés hiányában életveszéllyel járó mellkasi sérülés is kialakulhatott volna.

 

Ezt megelőzően a fiatalabb vádlott 2018 márciusától élettársával és kiskorú nevelt gyermekeivel ittas állapotban rendszeresen veszekedett, szidalmazta, bántalmazta, fenyegette őket, amelynek okán a sértettek egy ismerősükhöz menekültek. A vádlottak a sértetteket új lakóhelyükön is felkeresték, a kerítésen átmászva, az ajtót berúgva bementek az épületbe, ahol szidalmazták, lökdösték, bántalmazták, illetve késsel fenyegették az ott lakókat.

 

Az elsőfokú bíróság az apa bűnösségét garázdaság vétségében, testi sértés bűntettében, életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében, társtettesként elkövetett magánlaksértés vétségében, személyi szabadság megsértésének bűntettében, zaklatás vétségében, valamint bűnsegédként elkövetett kapcsolati erőszak bűntettében állapította meg, fiát garázdaság vétségében, kiskorú veszélyeztetésének bűntettében, személyi szabadság megsértésének bűntettében, kapcsolati erőszak bűntettében, valamint tártettesként elkövetett magánlaksértés vétségében mondta ki bűnösnek. Ezért a vádlottakat 6, illetve 7 év szabadságvesztésre ítélte.

 

Az ügyész az idősebb vádlott terhére súlyosítás végett jelentett be fellebbezést, amit a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség fenntartott. A fellebbviteli főügyészség a másodfokú eljárásban arra tett indítványt, hogy az ítélőtábla az elsőfokú bíróság ítéletét megváltoztatva a késelő apa cselekményét életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete helyett emberölés bűntette kísérletének minősítse, ezért vele szemben hosszabb tartamú szabadságvesztés büntetést szabjon ki.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb