Skip to main content

Drogot rejtett a spanyol csomag

Írta: NAV
Megjelent: 2024. május 02. Csütörtök, 19:34

cats1937

Ismét jól működött a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren szolgálatot teljesítő pénzügyőrök szimata.

 

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a repülőtér csomagforgalmából újabb gyanús küldeményt szűrtek ki április utolsó napjaiban. Az ügyben a rendőrségen indult büntetőeljárás.

A repülőtér áruforgalmát ellenőrizék a NAV pénzügyőrei, a vizsgált csomagok közül választottak ki három gyanúsnak tűnő dobozt, amelyet alaposabban is szemügyre vettek. A csomagokat Spanyolországban adták fel, a kézbesítés helyeként egy budapesti címet jelöltek meg. A pénzügyőrök gyanúja nem volt alaptalan, ugyanis a dobozokból összesen 17 műanyag tasak került elő, ezekben pedig 20 kilogramm kábítószergyanús barnás-zöldes színű növényi származékot találtak.

A megtalált anyagot kábítószertesztnek vetették alá, ennek eredményeként bebizonyosodott, hogy a növényi származék marihuána lehet. A NAV munkatársai elrendelték a küldemény zár alá vételét, és feljelentést tettek.

A visszatartott küldeményt az ügyben illetékes Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai lefoglalták és elszállították, valamint eljárást indítottak, ennek részleteiről a rendőrség adhat további tájékoztatást.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb