Skip to main content

Elképesztő rekorddal zárult a balatoni pontyfogó világverseny

Írta: hirbalaton.hu
Megjelent: 2024. május 02. Csütörtök, 14:24

IBCC 10 05

Két, 30 kilogramm feletti ponty is horogra akadt a X. Adventer & fishing International Balaton Carp Cup (IBCC) versenyén – közölték a szervezők.

 

 

Április 21-én vette kezdetét a világ legnagyobb pontyfogó versenye a Balaton körül. 300 csapat tette próbára horgásztudását, hogy a rendelkezésre álló közel egy hét alatt kifogják, majd egy fotó elkészítését követően visszaengedjék a horogra akadt pontyokat. Bár az időjárás ezúttal igencsak próbára tette a horgászokat, a verseny így is rekorddal zárult.

Az idei évben először csak a 10 kg feletti halak számítottak bele a mérlegelésbe, ám ennek ellenére is 15423.38 kg-nyi, összesen 1131 darab nagytestű ponty akadt horogra! A legtöbb kifogott hallal büszkélkedő csapat a Carpsonbaits 2 lett, amely 427.75 kg-nyi fogással zárta a versenyt. A legnagyobb halat az Aqvarius Team fogta, amelynek súlya 35.62 kg volt. Ezzel a fogással nemcsak a verseny alatt horogra akadt legnagyobb halat zsebelhette be a csapat, de megdöntötték a balatoni tórekordot is. Így a Balaton legnagyobb pontyának címét most ez, a verseny alatt Siófokon fogott óriásponty birtokolja.

„A horgászok csodálatos teljesítményt nyújtottak a változatos időjárás ellenére is. A résztvevők példát mutattak küzdeni akarásból. Végtelen öröm mindannyiunk számára, hogy mindezt egy balatoni pontyrekord koronázhatta meg. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy a következő versenyen újabb és újabb rekordok születnek majd. Találkozzunk jövőre ugyanitt, ugyanekkor a XI. Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupán”

– mondta Radu Morar a verseny megálmodója, a The Fishing&Hunting csatorna tulajdonosa az esemény zárásaként.

Fotó:

 

 

IBCC

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb