Skip to main content

Tisztul a kép ...

Írta: Vágó Zoltán
Megjelent: 2018. március 09. Péntek, 12:21

val2018

A március 9 -i adatok szerint az Országgyűlési képviselők választása 2018 - egyéni jelöltek Somogy megye 3. számú választókerületében 29 jelölt kérte nyilvántartásba vételét.

 

A helyi választási iroda folyamatosan bírálta el a jelöltek ajánló íveit. A ma reggeli állapot szerint a 29 jelöltből 12 -en már megfeleltek, közülük hárman még várják a döntés jogerőre emelkedését. 17 jelölést elutasított a választási iroda közülük 10 még nem jogerős döntés.

nyilvantartott

Az országgyűlési választáson csak azok indulhatnak jelöltként, akiknek a hétfő délutáni határidőig sikerült összegyűjteniük 500 érvényes ajánlást az ajánlóíveken, azokat leadták a választási bizottságnál és a testületek az ajánlások ellenőrzése után a jelöltet hivatalosan nyilvántartásba vették.

elutasított

A jelöltek bejelentését, illetve a választási bizottságok döntéseit a jelöltek nyilvántartásba vételéről a bizottságok mellett működő választási irodák rögzítik a választási informatikai rendszerben, és az adatok így jelennek meg az NVI internetes tájékoztató oldalán, a www.valasztas.hu-n. Várhatóan a bejelentett jelöltek száma már nem fog változni, de a nyilvántartásba vett jelöltek számára vonatkozó adatok még folyamatosan emelkednek szombat reggelig.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb