Skip to main content

Somogyvámoson és Zalaapátiban a Dalárda

Írta: id. Kőrösi András
Megjelent: 2022. augusztus 15. Hétfő, 10:40

mini DSCN2608

Ezen a hétvégén is két fellépést tudhat maga mögött a Marcali Bajtársi Egyesület Dalárdája. Az első utunk Somogyvámosra, a festői szépségű, közel 800 fős településre vezetett, ahol egy jó hangulatú „Falunapon” vettünk részt. A több, mint fél órás előadásban vidám katona és bordalokat adott elő az együttes.

 

 

A Marcali Bajtársi Dalárda eddigi tevékenysége során mindig meghatározó jelentőségű volt a „Zalaapáti Katonadal Fesztiválon” való részvétel.

 

Hosszú évek óta kiemelkedő kapcsolatot ápolunk Vincze Tiborral a település polgármesterével és a Németh Lajos vezette Zalaapáti Harmonika Zenekarral.

 

Idén tizenkettedik alkalommal rendezték meg az eseményt, melyre húsz együttest hívtak meg. A rendezvényt katonai kiállítók, bemutatók, hagyományőrző egyesületek, és egyéb kísérő programok tették színesebbé. A Marcali Bajtársi Dalárda az idén is az utolsó előtti fellépő volt.

 

Az idén is, mint az elmúlt években, erre az alkalomra készült el a katonadal csokor, melyet új dalokkal színesítettünk. Szólót énekelt Bartsch Zoltán, Koltai-Tóth Árpád és Réti Zoltán.

 

A produkciót most is vastapssal jutalmazta a közönség és a fellépő együttesek. A Dalárdát elkísérte a feleségek egy kis csoportja.

 

A hagyományosan vidám, jól szervezett rendezvényen nem maradhatott el az együttesek közös éneklése, melyet a Marcali Bajtársi Dalárda művészeti vezetője Dr. Mágenheimné Tóth Ildikó vezényelt le.

 

 

 

A Somogyvámosi felvételeket Misák Zsolt a Zalaapátiakat Kőrösiné Emike készítette

 

A galériához kattintson a képre!

 

A galériához kattintson a képre!

 

A galériához kattintson a képre!

 

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb