Flórián napi ünnepség a Marcali Hivatásos Tűzoltóságon

Írta: Marcali HTP
Megjelent: 2022. május 02. Hétfő, 12:15

FormatFactoryIMG 20220502 080311 v

2022. május 2.-án 8:00 órakor tartotta a Marcali Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Marcali Hivatásos Tűzoltóság a Flórián napi ünnepséget.

 

 

 

FormatFactoryDSC02440

Az eseményen a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Igazgatóhelyettese, Marcali Város Polgármestere, a Marcali Járási Hivatal vezetője, a kéményseprők képviseletében a Somogy Megyei Ellátási Csoport vezetője, valamint a Marcali Bajtársi Egyesület elnöke és a Tűzvédelem Közalapítvány elnöke vett részt.

 

Kuti Gábor tű. százados ünnepi beszédében megemlékezett Szent Flóriánról a „tüzes” mesterségek védőszentjéről, aki az emberség, az önzetlen segíteni akarás, a hősies bátorság jelképévé vált. Kiemelte, hogy a mai korban világválságok, világjárványok idején, amikor egy Magyarországgal határos ország hadban áll, fontos, hogy a tűzoltók az egyik leg elismertebb hivatás birtokában mutassanak példát a felsorol erényekből és legyenek büszkék erre a szép hivatásra.

 

Az ünnepi beszédet követően elismerések ismertetésére és átadására került sor:

FormatFactoryDSC02436

- Flórián nap alkalmából Dr. Pintér Sándor Belügyminiszter Úr eredményes szolgálati tevékenysége elismeréséül a tűzoltóság napja alkalmából tűzoltósági tanácsosi címet adományozott Mercz András tű. százados Úrnak.

 

- Az Országos Tűzoltónap alkalmából a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Igazgatója elismerésben részesíti Pamuki Gergő tű. hadnagy Urat, Beke Dávid c. tű. törzsőrmester Urat, Weinhoffer Gábor tű. főtörzsőrmester Urat, valamint Háromi Zoltán tű. főtörzsőrmester Urat.

FormatFactoryDSC02441.jpg

- Marcali Város Önkormányzata hagyományteremtő céllal megalapította az „Év Marcali Tűzoltója” kitüntető címet. Az ”Év Marcali Tűzoltójának” járó oklevelet és tárgyjutalmat Dr. Sütő László Úr Marcali Város Polgármestere adta át Molnár Milán László c. tű. főtörzsőrmester Úrnak.

FormatFactoryDSC02443 v

Az ünnepség a Szent Flórián szobor, valamint az egykori Marcali tűzoltólaktanyánál található emlékmű megkoszorúzásával zárult.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb