Skip to main content

Jól halad az illegális hulladéklerakók felszámolása

Írta: Marcali Önkormányzata
Megjelent: 2021. november 26. Péntek, 01:51

cats

A „Tisztítsuk meg az Országot!” program keretében az MTKSZ Nonprofit Kft. Marcali Város Önkormányzatának megbízásából a héten elkezdte az illegális hulladéklerakók felszámolását.

 

 

A projekt végrehajtását 2021. november 23-án, Bizén kezdték. A munka során az MTKSZ Nonprofit Kft. és a GAMESZ Szervezet összehangolt munkával a látható és a lehulló levelek által eltakart, valamint a talajba már beépült hulladékot is felszedték. Bizéről 18,8 tonna vegyes hulladékot szállítottak el; ennek nagy része földdel kevert csomagolóanyag és építési bontási hulladék volt, de vegyes hulladékkal kevert gallyakat is találtak. Az illegális hulladék mennyisége jóval meghaladta az előzetesen felmért mennyiséget.

 

November 24-én a volt dögégetőnél lévő illegális hulladéklerakó felszámolása következett. A megvalósítást nehezítette, hogy rendkívül meredek terepen kellett dolgozni, ezért a dolgozók hegymászó felszerelésben, biztosító kötéllel végezték a munkát; a felszámolás megkezdése előtt a hulladék megközelíthetőségét munkagéppel kellett kialakítani. Összesen 3,2 tonna vegyes hulladékot – jellemzően műanyagfóliát és bálamadzagokat, hálókat – szállítottak el.

 

Az MTKSZ Nonprofit Kft. a napokban további 6 illegális szemétlerakót számol fel a város különböző területein.

 

A projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium jóvoltából az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. támogatásával valósul meg.

 

Ön is tehet a környezetért!

 

HulladékRadar Applikáció

 

A mobil alkalmazás célja az illegális szemétlerakás terjedésének megakadályozása. Az alkalmazás biztosítja a lakosság számára az illegális hulladéklerakó helyek bejelentési lehetőségét mobil eszköz használatával. A bejelentés az illetékes hatósághoz érkezik meg.
Részletek: https://hulladekradar.hu/#

 

Marcali Hulladékgyűjtő Udvar

 

Az MTKSZ Nonprofit Kft. Marcaliban biztosítja a lakosság számára (a rendezett díjfizetésű, marcali lakcímkártyával rendelkező ügyfeleknek), hogy a keletkezett nagyobb mennyiségű, különböző fajtájú hulladékot meghatározott mennyiségben térítésmentesen a Marcali Hulladékgyűjtő Udvarban leadja.
Részletek: https://mtksz.hu/

 

 

A galériához kattintson a képre!

 

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb