Skip to main content

Szaki horgászverseny

Írta: Szabó Gyula
Megjelent: 2016. április 12. Kedd, 09:08

 20160410 140542

2016. április 10-én került sor az iskolai horgászverseny lebonyolítására. A hideg, viharos időjárás ellenére 6 tanuló jelent meg reggel 8-kor a Kéthelyi Bányatónál. Mindenki álmosan, dideregve kezdte a horgászatot.

 

Szerelés, etetés, bedobás után a nagy halakra vártunk. Még a délelőtt folyamán sikerült is minden résztvevőnek halat fognia, hol kisebb, hol nagyobb „tó-lakó” akadt horogra.

 

A törpeharcsa kivételével minden hal mérlegelés után visszanyerte szabadságát, most is ott lubickolnak a vízben. Talán jövőre is kifoghatjuk őket. Törpeharcsával, kis keszegekkel, pontyokkal és koi-ponttyal találkozhattunk a nap folyamán.

 

A versenyen, talán a szeles idő miatt, kevés hal akadt horogra, pár hal a szákolás előtti pillanatokban intett a horgásznak búcsút, de Orsós Zoltánnak sikerült egy szép 3,23 kg-os pontyot - ha csak kis időre is - partra segítenie. Mint utóbb kiderült, ez a fogás a dobogó első helyéhez segítette őt hozzá.

 

A díjazottak:

 

Orsós Zoltán I. hely 3,47kg
Korán Máté II. hely 2,96kg
Tolnai József III. hely 0,78kg

 

Ha valaki úgy gondolja, hogy ő bezzeg biztos több halat fogott volna, akkor közölném, hogy a verseny őt is várta, de ha nem mert jelentkezni... magára vessen.

 

Köszönjük a támogatást az iskolánknak és a Siófoki Szakképző Centrumnak, hogy létrejöhetett ez a kis tavaszi megmérettetés.
Továbbá köszönjük a Kéthelyi Bányatónak a hely biztosítását, a halakat és az élményeket, amit már senki nem vehet el tőlünk.

 

A horgászatról készült kisvideó megtekinthető a következő linken:
https://youtu.be/FeUsQ4ojYTE

A galériához kattintson a képre!

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb