Skip to main content

Hétfőn nem lesz kötelező iskolába, óvodába vinni a gyerekeket

Írta: 168/MTI
Megjelent: 2021. április 15. Csütörtök, 15:30

galgoczi agnes 0151 vsz focuspointscale w1102 h544 fx0 fy0

A regisztrált aktív korúaknak, vagyis a 18-59 éveseknek már csaknem a felét beoltották a koronavírus ellen.

 

 

A regisztrált aktív korúaknak, vagyis a 18-59 éveseknek már csaknem a felét beoltották a koronavírus ellen - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs nevében a csütörtöki online sajtótájékoztatón - írja az MTI.

 

Galgóczi Ágnes hozzátette, az időseknek már több mint 90 százalékát immunizálták. Az osztályvezető hangsúlyozta, hogy minden regisztrált meg fogja kapni a vakcinát. A fiatalokat, a várandós nőket is arra kérte, hogy jelezzék igényüket az oltásra.

 

Az óvodák és az iskolák nyitásával kapcsolatban Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár elmondta, a hétfőtől nyiló iskolák alsó tagozataiba és az óvodába nem lesz kötelező bemenni, az óvodások az intézményvezető engedélyével otthon maradhatnak, akárcsak a kisiskolások, akinek azonban 250 óra hiányzás felett osztályozó vizsgát kell tenniük.

 

Tegnap az óvodákban a gyerekek 11%-a volt bent, a nyitástól azt várjuk, hogy az eddigi összevont csoportok helyett újra visszaálljanak a korábbi csoportok - mondta Maruzsa, majd hozzátette: arra számít a kormány, hogy az első időszakban a gyermekek fele-kétharmada tér vissza az óvodába, és ez a szám majd folyamatosan növekszik. Kijelentette: az iskolaigazgató engedélyezheti a távolmaradást, de arra számítanak, hogy a diákok nagyobb része jelen lesz a tantermekben, arra ugyanis nincs lehetőség, hogy digitális oktatás is folyjon az iskolaival párhuzamosan. A tananyagot és a házi feladatot természetesen megkaphatják a hiányzó gyerekek.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb