Skip to main content

Cselényi Nóra jelmeztervező lett a Csiky Gergely Színház örökös tagja

Írta: Csiky Gergely Színház
Megjelent: 2021. július 16. Péntek, 01:27

Társulati ülés Csiky 03 fotó Cservölgyi Zsófia forrás Csiky

2021. július 15-én csütörtökön, megtartották a Csiky Gergely Színház évadzáró társulati ülését. A kaposvári teátrumban Cselényi Nóra Jászai Mari-díjas jelmeztervező vehette át az Örökös Tagságról szóló oklevelet dr. Fülöp Péter igazgatótól és Olt Tamás művészeti igazgatótól.

 

 

Dr. Fülöp Péter beszédében kiemelte: mindenképpen szeretnék elkezdeni az új évadot. Mint elmondta, büszke arra, hogy a színház sokfelé eljutott Erkélyből páholy – Házhoz megy a Csiky! elnevezésű programsorozatával, amellyel Kaposváron és a megyében is mindenhol őszinte elismerést arattak. A színházban három filmet is forgattak a pandémiás időszakban és utána, a Korai menyegző, a Buborékok és a Tüskevár is dobozban vannak már. Szót ejtett továbbá arról is, hogy a koronavírus-járvány idején különleges tapasztalatokat adott a társulat számára a rendkívül sikeres szilveszteri gálaműsor megrendezése – amelyet az óév utolsó napján a Duna Televízió műsorán láthatott az egész ország –, és nem engedték el a nézők kezét a legnehezebb időszakban sem, online, videós tartalmaikkal aktívan tartották a kapcsolatot a közönséggel.

 

Olt Tamás művészeti igazgató évadértékelő beszédében kiemelte új bemutatójukat, Kálmán Imre Csárdáskirálynő című operettjét, amelyet várva várnak már a kaposvári színházszerető látogatók.

 

Virággal és borral, elköszöntek a távozó társulati tagoktól: Mikecz Estilla, Szvetnyik Kata, Mohácsi Norbert és Mucsi Kristóf ősztől más színházakban folytatják pályafutásukat.

 

Olt Tamás művészeti igazgató ismertette az évadban legtöbbet játszó színművészek dobogós helyezettjeit, eszerint 3. Török Saca, a 2. helyet Benedek Dániel szerezte meg, az 1. pedig Fándly Csaba lett.

 

A Csiky Gergely Színház 2020/2021-es évadában Cselényi Nóra Jászai Mari-díjas jelmeztervező lett a kaposvári teátrum örökös tagja. A kiemelkedő színházi alkotót évtizedek óta szoros kapcsolat fűzi a színházhoz, ahol a nézők számos izgalmas, vagy éppen szemet gyönyörködtető jelmezét megcsodálhatták már.

 

Komor István Emlékgyűrűvel ismerték el Fándly Csaba munkásságát, Fogaskerék díjat pedig Borsi Krisztián kapott. Mindkét vándordíjjal oklevél és pénzjutalom jár. A vándordíjak minden évben a társulat titkos szavazatai alapján kerülnek átadásra.

 

Az új évad augusztus 23-án indul a kaposvári Csiky Gergely Színházban.

 

A galériához kattintson a képre!

 

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb