„Áldott állapotban”

Írta: Sanuné Bogyó Hajni
Megjelent: 2013. december 28. Szombat, 16:03

Szubjektív beszámoló a Calypso Kórus karácsonyi koncertjéről

Calypso3

Az ember életében vannak olyan időszakok, amelyekben úgy érzi, hogy minden, ami történik, az őt segíti, továbblendíti, megerősíti. Így van ez egy közösség életében is. Megszületik egy terv, elkezdődik egy érlelődési folyamat, s aztán beérik a munka gyümölcse. Lehet, hogy nem lesz minden ízében tökéletes, de a magunkénak érezzük, s csordultig tele lesz a szívünk örömmel. A vajúdás, az alkotás, a létrehozás, az ajándékozás melegével.

December 22-én a Calypso Kórus várakozással telve készült arra, hogy hosszú ideje készülő meglepetéseként a hazai közönség előtt helyezzen zenés ajándékot a város képzeletbeli karácsonyfája alá.

A koncertet Dr. Sütő László Polgármester Úr köszöntőjével és kórusunkat, valamint Vivaldi remekművét méltató szavaival nyitotta meg. Ezúton is köszönjük, hogy jelenlétével, támogatásával, figyelmével –ahogyan eddig is oly sokszor - megtisztelt bennünket!

A muzsikálást a Sárvári Vonósok kezdték Kovács Éva művészeti vezető irányításával méltán nagy sikert aratva a csodaszép melódiákkal. Ezután a Calypso Kórus következett karácsonyi kórusdalokkal. A koronát az estre az együttesek közös zeneműve tette fel. Vivaldi: Gloria című 12 tételes alkotása mindkét közösségből szunnyadó erőtartalékokat, s nagy energiákat hozott felszínre. Felemelő érzés volt az előttünk ülő zenekarra nézni, s a karmesterünket, Stamler Editet figyelni, ahogy ragyogó arccal, s minden mozdulatával velünk együtt lélegezve irányította a több, mint 50 fős zenélő csoportot. Az összevont együttesben Rabiné Pék Marianna (alt, orgona), Schuller Henriette (szoprán), Seregély Krisztina (szoprán, orgona) szólóéneke, valamint Baldauf Veronika (oboa), Lábas Laura (cselló), Szélesi Attila (trombita) hangszeres szólói tették csodálatos egésszé e zeneművet.

Fantasztikus volt részese lenni, s az utolsó akkordok után lopva a szomszédom kezét szorongatni, hogy megcsináltuk!!! Sikerült! S milyen jól esett a közönséggel együtt énekelni az elmaradhatatlan karácsonyi dalokat!

E pár nap távlatából visszatekintve is meghatódottan gondolok ezekre a pillanatokra. A közösségi oldalakon tett megjegyzések, fotók, megosztások azt is mutatják, hogy ezt mindannyian így éreztük.

Mert nagy élmény egyéni sikereket elérni, de az életünk a családban, s egy KÖZÖSSÉGben nyer igazán értelmet. Hiszen mindez céltalan lett volna, ha a templomot nem töltötte volna meg a sok barát, családtag, zenekedvelő ember. Csak így válhatott igazi közösségi élménnyé és ünneppé az este.

Köszönjük Kovács Évinek és sárvári barátainknak, hogy együtt zenélhettünk velük!

S köszönjük Stamler Edit karnagyunknak, hogy minden nehéz pillanat ellenére kitartott lélekben-erőben, s bízott bennünk! Nagyon büszkék vagyunk a VEZETŐNKre!

Ez a karácsonyi koncert jótékonysági célt is szolgált. Egy beteg iskolás kisfiút és családját támogathatták adományaikkal a nézők. A befolyt összeget, 96 000 Ft-ot a kórustársunk a család számlájára befizette. Köszönjük, hogy segítettek!

A két adventi koncertünkön támogatóink voltak:

Marcali Város Önkormányzata
Dr. Sütő László Polgármester Úr
Kiss Iván Címzetes Prépost
Mester Étterem és Cukrászda
Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal
Balassi Intézet

Minden kedves Barátunknak, Segítőnknek, Támogatónknak
eredményes boldog új évet kívánunk!

A sárvári koncertről felvételek, fotók itt találhatók

Vass Máté fotói:

{besps}2013a/2013-12-28-15-55-55{/besps}

Navigáció a nyilakkal lehetséges, illetve a galéria automatikusan töltődik a lejátszás gombra kattintva. Nagyobb méret jobb egérgomb ... megnyitás új lapon.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb