TÁJÉKOZTATÓ

Írta: Vágó Zoltán
Megjelent: 2017. június 27. Kedd, 09:39

kreszt ajanlo kep

Marcali Város Önkormányzata tájékoztatja a Marcaliban közlekedőket, hogy Marcali város közigazgatási területén a 2017. évi forgalmi rend felülvizsgálat eredményeként az alábbi közúti jelzőtáblák kerültek, ill. kerülnek rövidesen kihelyezésre:

 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. (kérésünkre) a 6704. sz. Öreglak-Marcali összekötő út 18+600 km szelvénybe (a STRABAG aszfaltkeverő telep bejáratához a körforgalom után) áthelyezte a „lakott terület kezdete, lakott terület vége” feliratú táblát.

 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. (a rendőrkapitányság kérésére) a közlekedésbiztonság érdekében a 682 sz. fkl. út Rákóczi u. 83. szám előtti ingatlantól (a Csomós G. utcától) a Noszlopy u. 3.-ig terjedő km szelvény között kihelyezte „megállni tilos” jelzőtáblát 100 m-ig kiegészítő táblával együtt.

 

A Marcali GAMESZ Szervezet (a rendőrkapitányság kérésére) a Rákóczi u. 6.-10. számú társasház előtti parkolónál az épület alatt átvezető út után kettő darab „kötelező haladási irányt”-t jelző táblát helyez ki, mely kihelyezését követően a szabályszegő – a parkolóból a záróvonalon áthajtó balra kiforduló – autósok bírságra számíthatnak.

 

A Marcali GAMESZ Szervezet a Katona J. u. 5/A. számú társasház Ny-i oldalán a társasház D-i oldali falának meghosszabbításában egy darab „várakozni tilos” táblát helyez el (közös képviselő kérésére).

 

A Marcali GAMESZ Szervezet (képviselői indítványra) a Jókai utcába az Arany János utca kereszteződés után és a Jókai u. 3. számú lakóház előtti zöldsávban „30 km/h Sebességkorlátozás” táblákat helyez ki és a SPAR parkoló DNy-i oldalán lévő a „3,5 t súlykorlátozó” tábla is áthelyezésre kerül.

 

A Marcali GAMESZ Szervezet (a sebesség csökkentése érdekében tett képviselői indítványra) „lakó-pihenő övezet”-et jelöl ki a Noszlopy G. utca – Dezső utca – Bem utca – Zrínyi utca – Noszlopy G. utca által határolt területen, valamint a Mákos közben hiányzó „elsőbbségadás kötelező táblát” pótolja. A lakó-pihenő övezetben járművel legfeljebb 20 km/óra sebességgel szabad közlekedni, a járművezetőnek fokozottan ügyelnie kell a gyalogosok (különösen a gyermekek) és a kerékpárosok biztonságára.

 

A Bizottság a képviselői indítvánnyal a Táncsics M. u. – Liszt F. u. csomópont forgalmi rend megváltoztatásával egyetértett. A Marcali GAMESZ Szervezet a Táncsics utcában lévő „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblát áthelyezi a Liszt F. utcába. Ezt követően a Liszt utcából a Noszlopy utca felé haladó jármű vezetőjének elsőbbséget kell adnia a Táncsics utcából valamint a Noszlopy utcából közlekedő járműveknek. Ezzel egyidejűleg a csomópontban minden irányból kihelyezésre kerül az „egyéb veszély” jelzőtábla, „forgalmi rend változás” figyelmeztető táblával.

 

A 682. sz. fkl. úton (Széchenyi utca) a MIZÓ előtti autóbuszmegállóban az autóbusz megállóhelyet jelző tábla áthelyezésre kerül a kanyarodó ív elejéig annak érdekében, hogy az autóbusz öböl teljes hosszúságában rendelkezésre álljon az érkező és induló helyközi és távolsági autóbuszoknak. Ennek érdekében a jelenlegi aszfalt burkolatra sárga színű burkolati jelet is felfestik.

 

Felhívjuk a közlekedők figyelmét a közlekedési szabályok betartására.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb