Skip to main content

Végvári napok a sümegi várban: időutazás a középkorba

Írta: hirbalaton.hu
Megjelent: 2022. augusztus 12. Péntek, 09:07

daf0a4c6cca24aefb565362ca0380d11

Különleges középkori fesztiválhétvége lesz és életre kel a történelem a végvári napokon a sümegi várban és környékén, a hétvégén, augusztus 13-14-én.

 

 

A gazdag programkavalkádban lehet látni mások mellett Nemzeti Lovas Színház Honfoglalás című előadását és a mongol lovas kaszkadőrök lélegzetelállító bemutatóját is – írja a veol.hu.

 

Színes forgataggal, kézműves vásárral kezdődik az időutazás Sümegen, a Várkertben. A középkort idéző, kétnapos fesztiválhoz alkalomhoz illő kínálattal, illetve programokkal kapcsolódik a Várcsárda, valamint a múzeumok és a kiállítások is korabeli hangulatot idéznek fel. Igazi különlegességnek ígérkezik a sümegi várban az egyedülálló és különleges technológiával létrehozott felvonóhíd ünnepélyes leengedése, melyen keresztül, ahogyan a középkorban is, be lehet jutni a várba.

 

A nyitónapon mindemellett rézfúvósok, néptáncosok szórakoztatják a nagyérdeműt a Kisfaludy Várkertben. A lovagi arénában történelmi jelmezes felvonuláson mutatkozik be a Várkapitány Lovagi Torna Egyesület, a Khan Mongol Lovas Egyesület és a Sbandieratori delle Sette Contrade di Orte, valamint Göl Basi vitézei.

 

Az ünnepélyes köszöntő után izgalmas perceket tartogat a sümegi vár tüzérségi ostroma, majd a számszeríjász, a solymász és az olasz zászlóforgatók bemutatója. A nap csúcspontjának ígérkezik a történelmi lovasjátékok mongol lovaskaszkadőr show-val és középkori lakomával. A különleges időutazásra a Nemzeti Lovas Színház Honfoglalás című előadásával helyezik fel a koronát.

 

Fotó: Simenyi Gergő

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb