Kék Hullám Zászló eredményhirdetés: a Vonyarcvashegyi idén a legjobb strand a Balatonnál

Írta: hirbalaton.hu
Megjelent: 2022. július 07. Csütörtök, 16:21

strand01

A 2022.évben a Balatoni Szövetség 19. alkalommal hirdette meg a Kék Hullám Zászló strandminősítést. A minősítés során legtöbb pontszámot a Lido strand kapta Vonyarcvashegyen.

 

 

A kiemelkedő eredményhez hozzájárult a nagy, ingyenes parkoló a strand előtt, a vízben elhelyezett játszóhajó, a májusban felavatott cumifa és egyéb gyerekbarát szolgáltatások, valamint a mai igényeket kielégítő, kulturált vendéglátóhelyek is.

 

Az idei évben ismét rekordot döntött a minősítésre jelentkező strandok száma, 45 balatoni strand vállalta, hogy a bejárás során szigorú szempontrendszer alapján vizsgálja meg őket a bizottság. Mint minden évben, most is voltak új jelentkezők, visszatérő pályázók és két balatoni camping strandja is megmérettette magát.

 

A helyszíni bejárások – az iskolaszünet kezdete utáni héten- 2022. június 20.-től zajlottak öt napon keresztül az értékelésbe bevont partnerek, szervezetek képviselőinek részvételével. A Balatoni Szövetség partnereként a Nők a Balatonért Egyesület, a Balatoni Turizmus Szövetség, a Balatoni Kör, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, valamint a Magyar Turisztikai Ügynökség munkatársai helyszíneltek a strandokon – írja a penzcentrum.hu.

 

2022-ben újra meghirdették a Balaton Családbarát Strandja és a Balaton Legzöldebb Strandja különdíjat, melyek az utóbbi két évben nem kerültek kiosztásra. Idén –immár hagyományosan- újra egytől öt csillagig kaptak értékelést a nevezett strandok, ezzel is jelezve a fürdőhely szolgáltatásainak színvonalát.

 

A minősítés során a bizottság vizsgálta a parkolási viszonyokat, a vizesblokkok állapotát, tisztaságát, a strand akadálymentesítésének szintjét (parkoló, járdák, vizesblokkok, vízbejutás lehetősége), a környezet állapotát (virágosítás, gyep állapota, meder állapota), a játszóterek minőségét, árnyékoltságát. Figyelembe vették a sportolási lehetőségeket, de a gyerekbarát szempontokra (pelenkázó, családi öltöző) is odafigyeltek. Vizsgálták a strandi vendéglátóhelyek kínálatát, fontosnak tartva a helyi termékek jelenlétét és az újra gondolt, vagy megújított étel-ital választékot.

 

A három Balaton parti megye: Veszprém, Zala és Somogy megye önkormányzata különdíjat ajánlott fel egy-egy – a minősítés során kiemelkedően szereplő- megyéjükben található strand számára.

 

Ötcsillagos strandok listája a Balaton körül:

 

Csopak Községi strand
Balatonmáriafürdő Központi strand
Zamárdi Nagy strand
Gyenesdiás Lido strand
Gyenesdiás Diási Játékstrand
Alsóörs Községi strand
Badacsonytomaj Badacsony strand
Zánka Községi strand
Balatonszárszó Központi strand
Szigliget Községi strand
Balatonfüred Kisfaludy strand
Balatonfüred Esterházy strand
Balatonberény Községi strand
Balatonakali Mandulavirág strand
Balatongyörök Községi strand
Balatonalmádi Wesselényi strand
Keszthely Városi strand
Keszthely Libás strand
Vonyarcvashegy Lido strand
Fonyód Panoráma strand
Balatonlelle Napfény strand

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb