Skip to main content

A Volánbusz folytatja a járműfiatalítást Somogy megyében

Írta: Sajtóközlemény
Megjelent: 2021. november 25. Csütörtök, 13:46

Somogy Volanbusz Credo Inovell atado 20211125 01

További 6 darab Credobus Inovell 12 típusú szóló autóbusszal fiatalodott Somogy megye járműállománya. Az elmúlt hetekben 24 Credobus Econell 12 szóló típusú autóbusz kezdte meg szolgálatát.

 

 

A 3,4 milliárd forint értékben vásárolt 55 darab új, szóló Credobus Inovell 12 több ütemben, október közepéig folyamatosan érkezett és kezdte meg szolgálatát a Volánbusz kötelekében. A korszerű autóbuszokkal Somogy megyében a Kaposvár, Nagykanizsa, Kadarkút, Böhönye, Nagyatád, Csurgó, Barcs és Marcali térségében találkozhatnak az utasok.

 

A 6 darab – a Kravtex Kft. által gyártott - Credobus Inovell 12 típusú szóló autóbusz 73 fő egyidejű szállítására alkalmas (5 fő/m2 állóhely kihasználással számolva), légkondicionálóval, kamerarendszerrel, fedélzeti utastájékoztatóval, valamint az üléseken USB-töltőpontokkal felszerelt. A normál padlós kialakításának köszönhetően a hosszabb utaknál elengedhetetlen poggyásztér is utasaink rendelkezésére áll. Az ultrakönnyű felépítés eredményeként a járművek üzemeltetése gazdaságosabb, akár 15 százalékos üzemanyag-megtakarítás is elérhető velük a hagyományos kialakítású autóbuszokhoz képest.

 

A most bemutatott, közel 370 millió forint összértékű, kényelmes és korszerű járművek az elővárosi közlekedés szolgáltatási színvonalának emelésével Somogy megye mintegy 300 ezer fős lakosságát segítik a városok elérésében. A kaposvári, nagyatádi és marcali telephelyen állomásozó 6 új autóbusz az érintett vonalakon évente csaknem 3 millió utas számára biztosít komfortosabb utazást. Az új Credobus-oknak köszönhetően a szóló buszállomány átlagéletkora 12 évre csökken a megyében.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb