Valami készül a „Sédi” úttal …

Írta: Vágó Zoltán
Megjelent: 2021. október 22. Péntek, 13:40

68 V VI

Olyan információkhoz jutottam, hogy az M7 autópálya és a Balatonújlak -i elágazó közötti szakaszon, a 68-as út új aszfaltburkolatot kap belátható időn belül, függetlenül a teljes felújítástól.

 

 

Megkerestem az illetékes Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztályát és az alábbi információt kaptam:

 

A 68-as főút 91+748-92+819 és 93+099-95+027 kilométerszelvények közötti szakaszainak felújítása tervben van a Kiemelt társadalmi igények program részeként. A felújításhoz szükséges forrás biztosításához a meglévő támogatási szerződés módosítására van szükség. A tervezésre irányuló közbeszerzés addig is folyamatban van, jelenleg az ajánlatok értékelése zajlik. A feltételes tervezési szerződés, ami várhatóan november végén lép hatályba, csak a támogatási szerződés módosítását követően léptethető hatályba. A forrás biztosításától számítva is legkorábban jövőre indulhat el a kivitelezés.

 

A mellékelt rajzon a korábban tervezett felújítás ütemterve látható. A várhatóan tavasszal felújításra kerülő részt sötétkékkel kijelöltem.

 

A 68 -as teljes felújításának tervezése folyamatban van, információim szerint. Minden bizonnyal szakaszokra bontva kezdődik majd építkezés megítélésem szerint valamikor 2023 -ban. Ha elkészül a most jelzett egyébként kétszámjegyű főúthoz méltatlan szakasz rekonstrukciója, akkor én úgy vélelmezem, hogy a teljes felújítás nem az M7 -től kezdődően, hanem inkább Marcalitól északra haladva készül majd. De ez persze csak az én „okoskodásom”!

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb