Egyre több nagy ponty akad horogra a nemzetközi balatoni horgászversenyen

Írta: hirbalaton.hu
Megjelent: 2021. október 05. Kedd, 03:05

3348548bojlis

Október elseje óta zajlik, október 9-ig tart a világ leghosszabb horgászversenye a Balatonon. A IX. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászversenyen (NBBH) a Balaton 27 településén, köztük az északi part 46 helyszínén horgászhatnak a versenyzők.

 

 

A 121 csapat részvételével megtartott, 187 órás versenyen öt darab, 10 kilogramm feletti pontyot kell fognia a csapatoknak ahhoz, hogy beregisztrálhassanak a küzdelembe. A végső elszámolásnál a csapatok által kifogott öt legnagyobb (10 kg feletti) hal összsúlya számít majd – írja a veol.hu.

 

A 187 órás pontyfogó versenyből még csak néhány nap telt el, de már szépen „potyognak” a halak a horgászok szákjaiba. Vasárnap estig a csapatok 135 darab 10 kilogramm feletti, 61 darab 15 kilósnál nagyobb, és hat 20 kilogrammnál is nehezebb pontyot fogtak. Összesen 77 csapat mérlegelhetett már 10 kiló feletti pontyot, összesen 202-t. A versenyt pillanatnyilag a Venom – Fox Hungary vezeti a Pötyi Carp Team előtt. Persze az eredmények óráról órára változhatnak az október 9-ig tartó megmérettetésen.

 

A Boxi Carp Teamet Révfülöpön a móló mellé sorsolták. A csapat kényelmesen berendezkedett három lakósátrával és egy „kajás” sátorral. A tagok közül vannak, akik már hetedik alkalommal vesznek részt a versenyen, és van olyan is, akinek ez csak a második NBBH-ja. A versenyt azért szeretik, mert, mint mondják, nagyon családias, ahol szinte mindenki ismer mindenkit, illetve a horgászat szeretete összefogja a résztvevőket. Az elmúlt évek során egy 17,8 kilogrammos ponty volt a legnagyobb fogásuk, de remélik, idén még nagyobb szerencséjük lesz majd. Jelenleg három 10 kiló feletti halnál tartanak.

 

A versenyhez kapcsolódó hír még, hogy a IX. NBBH eddigi legnagyobb halát, egy 24,75 kilogrammos pontyot a versenyben jelenleg negyedik helyen álló Starbaits & Bait Bait Hungary Team fogta Balatonmáriafürdőn – írja a fotókat is közlő veol.hu.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb