Skip to main content

„Szakmakóstoló hét” – 3. nap - Egy a természettel!

Írta: Mózes Brigitta
Megjelent: 2021. augusztus 12. Csütörtök, 02:51

20210811 1407 lead

Tegnap úgy búcsúztam el, hogy ma az „olimpikonoké” lesz a főszerep. Nézzük, milyen versenyszámokban kellett győzedelmeskedni a gyerekeknek ahhoz, hogy értékes ajándékokkal térjenek haza!

 

 

A délelőtt folyamán négy csapatra oszlott a kis sereg, így versenyeztek együtt a „Természetbarátok” Munkaközössége által összeállított megmérettetésen. A feladatok mind-mind a természethez, növényekhez, állatokhoz, hazánk tájaihoz kapcsolódtak, de volt benne kreatív feladat, ill. activity is. Legelőször egy mesét kellett meghallgatniuk, amelyből utána régies kifejezésekre, tájszavakra kellett ráismerni, majd jött a növény-, és állatfelismerés képekről, az állathangok felismerése, majd különböző állatok kicsinyeit kellett beazonosítani. A Hol járunk? részben Magyarország tájait, városait fedezhették fel a tanulók, de oldottak meg betűrejtvényt, sudokut, egy kicsit másképpen. Gyurmából állatokat készítettek, töltöttek ki totót, és a délelőttöt az activity feladványokkal zárták. A zsűri, mint mindig, most is nehéz helyzetben volt, hiszen nagyon szoros volt az eredmény, a csapatok fej-fej mellett haladtak. A délelőtt elért pontszámok összeadódtak a délutáni eredményekkel.

 

A jól megérdemelt pihenő és ebéd után, mindenki felsorakozott az erdei olimpiára. Az iskola területén 12 feladatot, akadályt kellett teljesíteni. Minden koszorút el kellett helyezni az ágasfán; végig kellett menni a lengő gerendán; szívószállal szét kellett válogatni a különféle babszemeket; a rönköt a legmesszebbre kellett hajítani; a tobozokat át kellett juttatni az akadályon; a patkóval célba kellett dobni; a kígyónál a labdát kézzel kellett irányítani; át kellett jutni a mocsáron, fakorongok segítségével; végig kellett menni a kúszófolyosón, ill. a pókhálón; a lyukas fakanálba bele kellett találni a fagolyóval, és át kellett ugrani a kapukon. A nagy melegben sem volt párjuk a versenyzőknek, elfáradva, de mosollyal az arcukon várták az eredményhirdetést.

 

Mindenki nyert a mai napon! Mindenki, mert együtt, egymásért versenyeztek! Mindenki, mert a tudás, az új ismeretek és a játék volt a legfontosabb, nem egymás legyőzése! Nagyon szoros lett a végeredmény, egy-egy pont döntötte el a végső sorrendet. A gyerekek az erkölcsi győzelem mellett STIHL és HUSQVARNA ajándékokkal gazdagabban térhettek haza! Gratulálunk Mindenkinek! Holnap egy újabb, kihívásokkal teli napnak nézünk elébe, várjuk a gyerekeket szeretettel!

 

Írta: Mózes Brigitta

 

Fotók: A programban részt vevő kollégák!

 

A galériához kattintson a képre!

 

A galériához kattintson a képre!

 

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb