Gyanús medermunkálatok Fonyód és Balatonfenyves határában (frissített!)

Írta: hirbalaton.hu
Megjelent: 2021. március 08. Hétfő, 16:49

IMG 20210303 1618071

Olvasóink március 3-án jelezték, hogy pár napja gyanús medermunkálatok folynak (lásd fotók) a Balatonban Fonyód és Balatonfenyves határában, a Huszka strand nyugati végétől nem messze.

 

 

A vízügytől elsődlegesen az a válasz érkezett a hirbalaton.hu megkeresésére, hogy nem adtak ki semmiféle engedélyt ilyen jellegű munkákra, ellenőrzik a helyszínt. Az ellenőrzés eredményéről feltett kérdésünkre az Országos Vízügyi Főigazgatóságtól (OVF) március 8-án megérkezett válasz szerint illegális mederkotrás és nádirtás történt a helyszínen, ezért állították le még az ellenőrzés során, múlt csütörtökön az ott folyó munkálatokat.

IMG 20210303 1617591

A hirbalaton.hu kérdésére az OVF -től érkezett válasz:

 

“A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság mederőre 2021. 03. 04.-én ellenőrizte a munkavégzéssel érintett területeket és azt tapasztalta, hogy a munkavégzés nem a mederkezelői hozzájárulásokban leírtak szerint történt, mederkotrás és nádasirtás nyomait látta, illetve azt, hogy a hozzájárulásban foglaltakkal ellentétben a mederben lévő munkagéppel kotrást végeztek. A helyszíni ellenőrzésen részt vett a BVRK két munkatársa is, akik a munkát leállíttatták. A kár mértékének meghatározása nem tartozik a kompetenciánkba, ez természetvédelmi hatáskör.

 

A feljelentést a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság az illetékesek felé megtette.”

 

Mindenki tehet azért, hogy megszűnjön
a Balatonon az illegális nádirtás, mederfeltöltés!

 

Kérjük ne hagyja szó nélkül, ha gyanús esetet észlel: fotózza le, és jelezze a helyszín megjelölésével a rendőrség-, a vízügyi-, illetve a környezetvédelmi hatóság felé, hogy ellenőrizni tudják szabályos, vagy jogsértő munkálatok zajlanak-e a Balaton medrében, amely állami tulajdon. ( Ezekre a címekre lehet bejelentést tenni:

 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.,
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., de az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. érkező jelzéseket is továbbítjuk az illetékes hatóságok felé.)

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb