Skip to main content

Horvátországi Bjelováron vendégeskedtek a somogyi borászok

Írta: Molnár Balázs
Megjelent: 2017. február 13. Hétfő, 04:48

WP 20170211 11 12 40 Pro LI

Idén is megrendezték a borászati és méhészeti kiállítást a Horvátországi Bjelovárban, melyen most már hagyományosan magyar borászok is bemutatkoztak. Több Dél-Balatoni borászat között ott volt a Bujdosó pincészet, valamint a Kéthelyi Szabó bormanufaktúra is.

 

A borok bemutatása mellett a két megye vezetése is képviseltette magát, hisz kiutazott a rendezvényre Móring József Attila, a térség országgyűlési képviselője, valamint Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke is akiket Damir Bajs Bjelovár megye főispánja fogadott.

 

A rendezvény keretein belül hosszasan egyeztettek a két ország testvér megyéjének együttműködési lehetőségeiről, hisz Somogy megye a Horvátországi Bjelovár bilogorske megye testvérmegyéje.

 

A vásár igazgatója Davorin Posavac felajánlotta hogy Somogy megyei mezőgazdasági vállalkozások részt vehessenek és bemutatkozhassanak a híres Bjelovar Sajam tavaszi és őszi nemzetközi vásárján, ezzel is erősítve a két megye kapcsolatát.

 

Ez az alkalom is megfelelő arra hogy a mezőgazdasági kapcsolatok, valamint megyei kapcsolatok mellett a testvér települési kapcsolatokat is ápolják, hisz Klotz Péter Szőlősgyörök polgármestere, valamint Molnár Balázs Kéthely polgármestere is kiutazott a rendezvényre, akiknek van már van horvát testvér településük (Kéthely testvér települése Nova Raca).

 

A galériához kattintson a képre!

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb