Skip to main content

Felújítás miatt kell korlátozásra számítani a siófoki sió-hídon

Írta: Magyar Közút
Megjelent: 2014. október 31. Péntek, 12:59

siohd

A Magyar Közút Nonprofit Zrt beruházásában megújul a siófoki Sió-híd. A munkálatok miatt korlátozásokra számíthatnak a közlekedők.

Megújul a siófoki Sió-híd (a helyi lakosok körében közismertebb nevén Széchenyi-híd) a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában. A felújítás a társaság saját forrásaiból, nettó 37,7 millió forintból valósul meg, várhatóan 2014. november 15-ig. A híd a rekonstrukció során új pályaburkolati kopóréteget, dilatációt, a járdaburkolatok pedig új szigetelést kapnak. A kivitelező elvégzi továbbá az acél szerkezetek korrózióvédelmét és a hídkorlátok festését is.

A munkálatokhoz kapcsolódóan korlátozásokra, több ütemben zajló forgalomterelésre számíthatnak a közlekedők. Első körben 2014. november 3. és 12. között folyamatosan váltott félpályás útlezárásokra kerül sor. A pályaburkolat mellett ebben az időszakban a járdacsatlakozások kialakításán is dolgoznak majd a szakemberek, így ehhez kapcsolódóan is időszakos lezárásokat vezetnek be. Várhatóan 2014. november 12-ére elkészül a pályaburkolat rekonstrukciója és elkezdődik a járdaburkolatok felújítása, melyhez kapcsolódóan mindig az adott szakasz melletti sáv kerül lezárásra. Első ütemben a déli oldalon, a kerékpársávval bővített járdaszakaszt és sávot zárják le. Állványozás miatti fogalomterelésre a gyalogosok a 2014. november 10-ei héttől kezdve számíthatnak.

A korlátozás miatt időszakosan torlódások kialakulására és menetidő növekedésre lehet számítani. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a közlekedők megértését és türelmét kéri a szükséges munkálatok elvégzésének idejére.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb