Skip to main content

Aktív sportélet a Dobó István Általános Iskolában

Írta: Bencze Bea
Megjelent: 2014. február 08. Szombat, 13:33

DSCF9988

A dobós diákok életének szerves része a sport, mely jelentős szerepet tölt be az ifjúság erkölcsi-fizikai nevelésében, személyiségük formálásában. Tanulóink nagy része a kötelező testnevelés órákon túl délutánonként szívesen veszi igénybe az iskolai sportkör, tömegsport, majorette, fotball, szivacskézilabda, úszás foglalkozásokat, versenyzési alkalmakat is.

A különböző sportágak részletesebb és magasabb szintű oktatásával megismerhetik a sportágak elméleti és szakszerűbb gyakorlati anyagát is, a versenyzésre való felkészítés során pedig a tehetségesebb vagy a már sportági előmenetellel rendelkezők, képességüknek megfelelően specializálódhatnak.

A somogy megyei úszó diákolimpián iskolánk 50m-es gyorsváltója, bronzérmet szerzett Kaposváron, a január végén megrendezett versenyen.

A Dobó II. korcsoportos teremlabdarúgó csapata második helyen végzett , a Marcaliban megrendezett tornán február 4-én.

Február első hetében Baráth Tamás, tesnevelés szakos kolléga szervezésében, lehetőség nyílt iskolánk diákjainak korcsolyát húzni és csúszni a hévízi jégpálya jegén, a Balatonszentgyörgyi Ö nkormányzat és az Iskolaszék a Gyermekekért Alapítvány támogatásával, melyet ezúton is megköszön iskolánk.

Egy hét múlva pedig Vysná Boca a célpont sítáboros diákjaink számára, testvérvárosunk Nagyida, és a helyi önkormányzat támogatásával.

Örömmel tapasztaljuk, hogy diákjaink intenzív kapcsolatot tartanak a mozgással, igénylik a szervezett, aktív programokat, melyekhez a helyi társadalom és szervezetek támogatását is megkapjuk.

{besps}2014/2014-02-08-13-31-00{/besps}

Navigáció a nyilakkal lehetséges, illetve a galéria automatikusan töltődik a lejátszás gombra kattintva. Nagyobb méret jobb egérgomb ... megnyitás új lapon.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb