Kávézó, étterem az Ax –nál ….

Írta: Vágó Zoltán
Megjelent: 2013. december 09. Hétfő, 12:51

ax 01

Naponta elautózunk mellette és nem tudjuk, hogy nyitva van. Kéthely település végén Marcali irányában ebben az évben nyitott meg az ax wine(e)motion névre keresztelt legújabb vendéglátó hely a környezetünkben.

Az 5.500 nm alapterületű élményekre és a látványra építő AX&AX Borászati Kft. a különleges anyagokból felépített látványborászat, mellett a hagyományos vendéglátásra is nagy figyelmet fordított.

ax 02

Már a 68-as útról nézve is hatalmas építmény tényleg lélegzetelállító. A Magyarországon egyedülálló Látványborászat épülete például a színét változtatja. Hol zöld, hol narancssárga, de pirosas, barnás színben is játszik. Azt, hogy a falak milyen színűek, többek között a napszak és az évszak is meghatározza: a fénybeesési szögnek megfelelően változik.

ax 03

Van benne 300 nm-es belső rendezvényterem, különböző rendezvények, előadások megtartására. Van egy 700 nm-es borkatedrális, ahol lehet kiállításokat, de akár zenés-táncos rendezvényeket tartani. Legutóbb a KIWANIS jótékonysági báljának volt méltó helyszíne a terem, szilveszterkor is szerepet kap majd a terem a retro diszkót szerető közönség tánchelye lesz majd.

ax 04

300 nm-en mozi terem prémium minőségű képminőséggel, hangtechnikával és Black-Box (multi-media) terem helyiség. A terem bérelhető. két órára 13 efT –ért. Ha valaki egy baráti társasággal filmet, rögzített koncertet, vagy például egy focimeccset szeretne megnézni mód, van erre.

ax 05

Kávézó van az alsó szinten 300 nm-en, tapas bárral, ahol futószalagon érkezik az étel-ital a vendég elé. A kávézó az elterjedt hírekkel ellentétben nagyon méltányos áron várja vendégei. Itt elolvashatja az itallapot. Azért néhány jellemző ár: presszó kávé 290 Ft.-; Coca Cola 290 Ft.-; sörök 450Ft.-; vannak természetesen drága prémium borok is a kínálatban, de például egy fehér nagyfröccs az 650 Ft.-

AX 021130 Print

Lehetőség van étkezésre is a helyszínen. Folyamatosan kapható ételek - jellemzően sajt és különböző sonkatálak, spanyol étel különlegességek – mellett a környék négy éttermével van szerződésben az üzemeltető. Rendelésre bármilyen ételt meghoznak és felszolgálnak.

AX 021083 Print

A jelenleg is kellően tágas kiszolgáló térben lehetőség van osztálytalálkozók, ballagási bankettek megrendezésére. Vállalják üzleti megbeszélések, üzleti vacsorák lebonyolítását.

ax 06

Tavasszal a terasznyitással egybekötve, kéthetente lesznek műsoros estek ahova neves előadókat várnak. De sok rendezvény lesz a tervek szerint az emeleten, a szabadtéri színpadon is. 700 nm-en, a legkorszerűbb technikával. felszerelt, előadó térben.

VZA 3179

Szóval ajánlom figyelmükbe ezt a nagyszerű intézményt. Ha arra járnak tegyék ki az irányjelzőt és kanyarodjanak be, érdemes! Ha pedig egy meghitt beszélgetésre, és nagyszerű borokra vágynak üljenek autóba és keressék fel az ax wine(e)motion kávézóját!

Nyitva tartás: Naponta 9-19 óráig.

(X)

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb