Közlekedési razzia Siófokon

Írta: SMRFK
Megjelent: 2022. szeptember 23. Péntek, 12:54

drón smrfk 12

Összehangolt akció és finn módszeres ellenőrzés Siófokon és vonzáskörzetében, közel harminc szabálysértővel szemben léptek fel a somogyi rendőrök.

 

 

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei 2022. szeptember 22-én Siófok és vonzáskörzetének forgalmát ellenőrizték fokozottan. A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében az egyenruhások nem csak civil autókkal, hanem drónnal is ellenőrizték a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat, valamint finn módszerrel is szondáztattak.

 

Az elsőként Finnországban alkalmazott intézkedés lényege, hogy a megfelelően előkészített, kijelölt leállítási helyen az összes arra közlekedő járművezetőt alkoholszondás vizsgálatnak vetik alá. Amennyiben a jármű vezetője nem ittas, úgy azonnal tovább haladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintetteket félreállítják, velük szemben eljárás indul. Az akció ideje alatt a járőrök 290 gépjárművezetőt ellenőriztek, amelynek során egyetlenegy sofőrnél sem merült fel az ittasság gyanúja.

 

A rendőröknek mindamellett tilos jelzésen áthaladás, biztonsági öv hiánya, gyermekbiztonsági rendszer használatának elmulasztása, vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használat, illetve záróvonal figyelmen kívül hagyása miatt összesen 28 esetben kellett intézkedniük. Az ellenőrzést három civil gépkocsi, két járőrautó és egy drón segítette.

 

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság megyeszerte tervez további, ehhez hasonló jellegű forgalom-ellenőrzéseket. Kérjük a közlekedésben résztvevőket, hogy mindig tartsák be a közúti szabályokat! Ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy a szabályokat áthágva, azokat megkerülve vezetnek!

 

…hogy mindenki hazaérjen!

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb