Három év börtönre ítélték a volt feleségét bántalmazó férfit

Írta: Somogy Megyei Főügyészség
Megjelent: 2022. szeptember 23. Péntek, 08:37

kép5

A Kaposvári Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a kaposvári férfit, aki azért húzta-rángatta késsel a kezében volt házastársát az utcán, mert a nő nem akart vele beszélgetni.

 

 

A terhelttel a sértett már korábban megszakította életközösségüket, 2022 januárjában hivatalosan is elváltak, azonban a férfi nem tudott belenyugodni a döntésbe.

 

A vádlott pár napja tudomást szerzett arról, hogy volt asszonya visszatért a szüleihez Kaposvárra, ezért egyből felkereste a nőt. A sértett határozottan megkérte a férfit, hogy hagyja békén, de az ekkor már indulatos vádlott a nála lévő késsel a sértettet fenyegetni kezdte, majd a nőt kezénél fogva az utcára húzta.

 

A sértett a közterületen is próbált szabadulni a vádlott szorításából, azonban a férfi nem engedte el, hanem továbbra is közeli otthona felé rángatta. A nőnek végül az utcán tartózkodók segítettek, így visszatérhetett szülei házába, ahonnan értesítette a rendőrséget.

 

A kaposvári rendőrök rövid időn belül a helyszínre érkeztek, az elkövetőt őrizetbe vették, akit a Kaposvári Járási Ügyészség az őrizet 72 órás időtatama alatt bíróság elé állított.

 

A Kaposvári Járásbíróság a vádlottat három év börtönbüntetésre és három év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

 

A felhasznált képet a nyomozó hatóság az adatgyűjtés során készítette.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb