Tetten ért orgazdák

Írta: NAV
Megjelent: 2022. július 07. Csütörtök, 01:03

capture 20220707 010206

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy nagyszabású fővárosi akcióban több mint 1 millió szál adózatlan cigarettát, rengeteg Elf Bart, Heetset, vágott dohányt, de még potencianövelő tablettákat és kábítószergyanús anyagot is találtak. Az egyik helyszínen tetten ért három orgazda már letartóztatásban van.

 

 

A NAV budapesti pénzügyi nyomozói a fővárosban több helyszínen tartottak kutatásokat, a három férfit, akik nagy mennyiségű, adójegy nélküli cigarettát szállítottak és pakoltak le éppen, egy garázsban érték tetten.

 

Az orgazdákhoz köthető gépjárművekből, lakásokból, tárolókból és garázsokból – Pixel szolgálati kutya segítségével – összesen több mint 57 000 doboz, vagyis több mint egymillió szál cigaretta, csaknem 150 Elf Bar, 1 000 doboz Heets, 30 kilogramm vágott dohány és dohánytörmelék, 29 levélnyi Kamagra tabletta, 12,5 millió forint készpénz, több telefon és kábítószergyanús anyag is előkerült.

 

Az egyik férfi kábítószergyorstesztje pozitív eredményt mutatott kokainra, ezért vele szemben a Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitánysága kábítószer birtoklása miatt indított büntetőeljárást.

 

A NAV a csempészárut, a telefonokat és a készpénzt lefoglalta, a dohánytermékek miatt jövedéki eljárás is indult. A költségvetésnek okozott vagyoni hátrány összesen 155,5 millió forint.

 

A pénzügyi nyomozók a három férfit gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették pénzmosás megalapozott gyanúja miatt. A bíróság mindhárom férfi letartóztatását elrendelte.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb