Skip to main content

Öt munkás sérült meg az építkezésen

Írta: Somogy Megyei Főügyészség
Megjelent: 2022. május 20. Péntek, 09:22

kep1 5

A Siófoki Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat azzal a két férfival szemben, akiknek a foglalkozási szabályszegései miatt súlyos baleset történt egy több emeletes társasház kivitelezési munkálatai során.

 

 

Az okleveles építész-mérnök végzettséggel rendelkező 45 éves vádlott műszaki vezetőként, míg a 42 éves társa a szerkezetépítési és zsaluzási tevékenységgel összefüggésben szakirányítóként dolgozott azon a balatonföldvári építkezésen, ahol 2019 júniusában a második emeleti födém betonozását kezdték meg.

kep2 4

Mivel a foglalkozási szabályokat megszegve ezt megelőzően nem terveztek szabályos és megfelelő teherbírású zsaluzat alátámasztó rendszert, illetve az elkészült alátámasztó rendszert a felelős műszaki vezető úgy vette át, hogy nem ismerte fel annak hiányosságait, a zsaluzat összeomlott, és a közelben tartózkodó munkások az alsóbb szintre, vagy a földre zuhantak.

 

A baleset következtében öten súlyos, csonttörésekkel járó sérüléseket szenvedtek, közülük négy munkás sérülései maradandó fogyatékosság és egyidejű súlyos egészségromlás hátrahagyásával gyógyultak.

 

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a vádlottakkal szemben felfüggesztett fogházbüntetés és foglalkozástól eltiltás kiszabására tett indítványt.

 

A fotókat a nyomozó hatóság a helyszíni szemle során készítette.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb