Skip to main content

Közlekedési kultúra napja Somogyban

Írta: SMRFK
Megjelent: 2022. május 13. Péntek, 10:23

collage 6

Az idei évben a gyermekek biztonságtudatos nevelésére helyezték a hangsúlyt a baleset-megelőzési szakemberek.

 

 

Május 11-ét 2015 óta, azaz nyolc éve tartjuk számon a közlekedési kultúra napjaként. Nyolc évvel ezelőtt ezt a napot választották a baleset-megelőzési szakemberek annak mementójául, hogy a közúti közlekedés minden résztvevője megértse és megszívlelje, hogy az utak biztonságáért, a balesetek elkerüléséért a legtöbbet mi magunk, a közlekedők tehetünk azzal, hogy a szabályokat betartva, türelmesen, egymásra odafigyelve, toleranciát és empátiát mutatva veszünk részt a közlekedésben.

 

Ennyi kell ahhoz, hogy a baleseteink legtöbbjét elkerüljük, és akár gyalogosan, akár kerékpárra, vagy a volán mögé ülve azt érezzük; „Biztonságban vagyok!”.

 

A biztonságtudatos közlekedésre való felkészítést nem lehet elég korán kezdeni, ezért az SMRFK - Somogy Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és társszerveik, a Közlekedéstudományi Egyesület, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Magyar Közút Nonprofit Zrt., a Volánbusz Zrt., és a Somogy Megyei Kormányhivatal szakemberei az idei évben megyeszerte hat városban - Kaposváron, Siófokon, Fonyódon, Marcaliban, Nagyatádon, valamint Barcson - iskolás és óvodás fiatalok figyelmét hívták fel a szabályos közlekedésre. A résztvevőket baleset-megelőzési előadások, játékos ügyességi feladatok, vetélkedők, valamint további hasznos és szórakoztató programok várták.

 

Az emléknap alkalmából az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsága és a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány közösen szervezett díjátadó ünnepséget Budapesten a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ (ROKK) Rendőrségi és Szabadidő Központjában. A rendezvényen, a szakterületen nyújtott kiemelkedő teljesítményéért két somogyi kollégánkat is megjutalmazták.

Bicikli 16 of 18

Regman-Vörös Ilona főtörzsőrmester, a Fonyódi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának járőrparancsnoka, és Pusztai Zoltán törzszászlós a Siófoki Rendőrkapitányság Balatonföldvári Rendőrőrsének körzeti megbízottja vehetett át szakmai díjkét egy-egy kerékpárt.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb