Hétvégi tűzoltói beavatkozások

Írta: Vágó Zoltán
Megjelent: 2022. január 10. Hétfő, 12:25

 tuo removebg preview

Tizenegy esetben kérték a tűzoltók segítségét a hétvége folyamán Somogy megyében. Hat tűzeset, három műszaki mentés és egy téves jelzés írható január második hétvégéjének margójára.

 

 

A szén-monoxid-érzékelő jelzett be egy kaposvári lakásban. A tűzoltók átvizsgálták az ingatlant és az egyik szoba fűtőberendezésénél a mérőműszer kimutatta a mérgező gáz jelenlétét. A gázszolgáltató szakemberei megállapították, hogy a konvektor meghibásodása miatt áramlott vissza az égéstermék. A lakók a készüléket a hiba elhárításáig nem használhatják.

 

Kaposvár, Csillag utcájának végén az összehordott háztartási- illetve zöldhulladék égett péntek délután. A város hivatásos tűzoltói kéziszerszámokkal széthúzták az autóalkatrészekből és egyéb szemétből álló halmokat, majd eloltották a tüzet, amelynek füstje beborította a környéket.

 

Szintén a nagy füstre lettek figyelmesek a megyeszékhely Kanizsai utcájában, amely egy ingatlan mögötti bozótos területről szállt fel a hétvégén. A helyszínen háztartási hulladék valamint fanyesedék égett. A tűzoltók rövid idő alatt eloltották a lángokat.

 

Bonnyán egy fatüzelésű kályha kéményében izzott a lerakódott korom szombat este. A kiérkező kaposvári hivatásos és igali önkéntes tűzoltók a fűtőberendezésből eltávolították a tüzelőanyagot, majd kitisztították a kéményt. A tűz a füstelvezetőből nem terjedt tovább. A fűtést továbbra is meg tudják oldani, ezért a lakóknak nem kellett elhagyniuk otthonukat.

 

Kaposváron egy Rippl-Rónai utcai családi ház tulajdonosa kért segítséget vasárnap délután, mert a kéményükből szikrákat látott felszállni. A tűzoltók eltávolították a parazsat a kandalló tűzteréből és átvizsgálták az égéstermék-elvezetőt.

 

A balatonboglári önkormányzati tűzoltókat Lengyeltótiba riasztották vasárnap délután, ahol háztartási hulladék égett egy családi ház udvarán. Nemsokkal később Fonyódon kérték a tűzoltók segítségét, ahol néhány négyzetméteren lángolt a zöldhulladék, amit a fonyódi önkéntesek gyorsan eloltottak.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb