Hétvégi tűzoltói beavatkozások

Írta: SMKI
Megjelent: 2021. április 19. Hétfő, 13:59

P1020838

Tizennégy alkalommal riasztották a Somogy megyei tűzoltókat a hétvégén. Kilenc tűzesetet számoltak fel és négy műszaki mentést hajtottak végre a tűzoltó egységek az elmúlt napokban.

 

 

Lesodródott az úttestről egy furgon az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Siófok térségében. A péntek reggeli balesetet követően két ember kiszállt a járműből, kettőt pedig a műszaki mentést végző siófoki hivatásos tűzoltók emeltek ki, majd átadták őket a mentőknek. Az egységek áramtalanították a gépkocsit.

 

Egy füstölő családi házhoz riasztották a tűzoltókat pénteken délelőtt Kaposváron, a Keletivánfa utcában. A kaposvári tűzoltók egy járművel érkeztek a helyszínre, az épület átvizsgálásakor két halottat találtak.

 

Kigyulladt a kéményben lerakódott korom Csurgón az Aranyász utcában pénteken délután. A város önkormányzati tűzoltói és a nagyatádi hivatásos tűzoltók megszüntették az izzást és kitisztították az égéstermék-elvezetőt.

20210416 175704

Nádastűzhöz vonultak a megyeszékhely hivatásos tűzoltói péntek délután. A lángok Bárdudvarnok határában, Zsippó külterületén csaptak fel. A tűzoltók kéziszerszámokkal rövid időn belül megfékezték a tüzet.

 

Szombat délelőtt Lengyeltóti Virág utcájába riasztották a balatonboglári önkormányzati tűzoltókat, ahol egy családi ház kéményéből visszaáramlott a füst a lakótérbe. Az egység átszellőztette az épületet és eltávolította a kéményből a kátrányos lerakódást.

P1020839

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személygépkocsi szombat délután a 68-as főút 93-as kilométerénél, Balatonújlak térségében. Az esethez a marcali hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral eloltották a tüzet.

P1000794

Teljes terjedelmében égett egy százötven négyzetméter alapterületű családi ház tetőszerkezete vasárnap kora délután Nyimben, a Rákóczi Ferenc utcában. A tűzesethez a siófoki hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval vonultak, az egységek négy vízsugárral előbb megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd eloltották a lángokat. A munkálatok közben az egységek egy gázpalackot is kihoztak az épületből, amelyet nem ért hőhatás.

 

Fotó: Kaposvár HTP, Marcali HTP, Siófok HTP

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb