Skip to main content

Késsel és sodrófával fenyegetve rabolta ki az idős sértettet

Írta: Somogy Megyei Fõügyészség.
Megjelent: 2015. október 29. Csütörtök, 04:24

ugyeszseg logo kicsiA Siófoki Járási Ügyészség felfegyverkezve és a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy férfival szemben.

 

A vádlott 2015. május 29. napján 23 óra körüli időben ittas állapotban a kerítésen átugorva bement a sértett (82 éves férfi) karádi családi házának udvarába és azt követelte a sértettől, hogy engedje be őt, mivel egy ismerősének akar telefonálni.

 

A sértett eleget tett a vádlott követelésének, beengedte a családi házba, ahol a vádlott a sértettet a ruházatánál fogva megragadta, rángatni kezdte, több alkalommal tenyérrel arcul ütötte, megöléssel fenyegette, majd egy a helyszínen magához vett sodrófával fenyegetve 10.000,- illetve 20.000,-Ft készpénz átadására szólította fel. A sértett a fenyegetések és a bántalmazás ellenére nem tett eleget a vádlott követelésének, ezért a vádlott a sértettet a családi házba bezárta, majd ruhaneműket, illetve élelmiszereket vett magához 7.957,-Ft értékben.

 

Időközben a sértett értesítette egy ismerősét, aki a helyszínről kimenekítette, azonban a vádlott követte őket és a sértettet kimenekítő személy családi házánál egy 10 cm-es pengehosszúságú késsel ismételten megfenyegette a sértettet és 100.000,-Ft átadását követelte. A sértett ezúttal sem tett eleget a fenyegetéseknek, ezért a vádlott a cselekményével felhagyott és a helyszínről eltávozott.

 

Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben a járási ügyészség fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb