Skip to main content

Az Őrségben jártunk

Írta: Jobbágyné Szarka Tímea
Megjelent: 2013. szeptember 12. Csütörtök, 21:00

A TÁMOP 3.1.4-2012/2-0606 „Innováció Marcali általános iskoláiban" pályázat keretében 22
4. osztályos diákkal a természetben kezdtük meg a 2013/2014-es tanévet.

PICT0146

Már a megérkezés napján lóhátra pattantunk, nemhiába „lovas nemzet a magyar". Bátorságunkról is tanúbizonyságot tehettünk. A csillagok (no meg némi zseblámpa fénye) vezettek minket az erdei ösvényen, ahol a rejtekből elénk toppant az erdő „réme"alaposan ránk ijesztve, de mindenki kiállta a próbát.

Az 5 mozgalmas nap alatt kézművesfoglalkozásokon csiszoltuk a mintát poharainkra, majd az agyaggal műveltünk csodát, s gyűjtött gallyakból székeket eszkábáltunk (bár nem igazán álltak meg a lábukon).

A túrák során szakvezetők segítségével betekintést nyerhettünk az Őrség növény- és állatvilágába, így már néhány lábnyom, s a rókaürülék felismerése sem okoz számunkra gondot. A Vadása-tónál sikerült megfigyelnünk vízi skorpiót, s gyönyörködhettünk a szitakötők táncában is.

A napi portyák, túrák után este a fejünk dolgozott. Memóriánkból előcsalogattuk az aznapi információkat. (Sikerrel, hiszen pontokért „harcoltunk!").

Őriszentpéter-Szalafő-Pityerszer. Ha valaki e három szót említi, mi azt mondjuk: Árpád-kori templom-tökmagolaj-szerek (no nem a tornatermi változat).

S Szombathely? A Savaria Múzeum és az interaktív foglalkozás, no meg a Kámoni Arborétum, ahol a gyönyörű növények közt sétálva fákon ugráló mókusokat is láthattunk.

A túrákon kívül játékos sportversenyekkel és az esti tekézésekkel tartottuk karban testünket.

A programok, élmények, s az ott élő emberek vendégszeretete alapján elmondhatjuk, hogy biztosan visszatérünk még.

galeria

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb